Miód rzepakowy


Miód rzepakowy MIÓD  RZEPAKOWY - to w wielu pasiekach pierwszy wiosenny miód. Znaczna przewaga glukozy nad fruktozą powoduje szybką krystalizację a sam miód przyjmuje mazistą konsystencję oraz biało-kremową barwę. Jego zapach przypomina woń kwiatów rzepaku.

Zastosowanie:
► serce, głównie naczynia wieńcowe i układ krążenia,
► schorzenia wątroby i dróg żółciowych,
►  choroby zapalne i infekcyjne nerek, pęcherza i cewki moczowej,
► posiada silne właściwości odtruwające i stymulujące metabolizm komórkowy,
► stany zapalne dróg oddechowych,
► wzmaga odporność organizmu,
► przyspiesza leczenie wrzodów żołądka i dwunastnicy,
► Wykazuje działanie ściągające i przyspieszające gojenie, ziarninowanie i bliznowacenie ran,
► Wyrównuje w organizmie niedobory potasu, obniża ciśnienie krwi.